Belsőségek fogyasztása legalább heti egyszer javalott magas vastartalmuk miatt. A pástétomokat akár otthon is készíthetünk különböző ízesítésben, amit aztán kisebb adagokban lefagyaszthatunk és elővehetjük, ha jön a következő adag az étrendünkben. Itt egy mintarecept, amit fantázia szerint lehet variálni, akár spenóttal, szőlővel, körtével, tojással (melyek mint magas vastartalmú élelmiszerek).
Az eredeti recept a Kismamadiéta Blogon található.
Hozzávalók:
- 70-80 dkg csirkemáj (vagy bámilyen máj)
- 1 nagy hagyma
- 10 dkg vaj
- 2 közepes alma
- só
- bors
- majoranna
Elkészítés:
- A vaj felén megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk az apróra vágott májat.
- Majd megpirítjuk, sóval, borssal majorannával ízesítjuk és hagyjuk párolodni, amig elkészítjük az almát.
- Megtisztított almákat megpucoljuk éf felkockázzuk, majd rádobjuk a májra.
- További 15 percig pároljuk, majd beletesszük a maradék vajat.
- Majd botmixerrel összedolgozzunk mindent.
- Kihűlve fogysszuk.