A blog elköltözött!!!

Kismamák diétáztok? Unjátok, hogy nem megy? Kellene egy 'mankó' a kezdéshez? Nem fogok csodabogyót vagy csodadiétát ajánlani, mert nem hiszek bennük, egészségkárosítók és csak a pénztárcánkat soványítják nem a lábunkon a sonkát. De ha együtt csináljuk könnyebb a meló. Terhesség és a szoptatás időszaka az amikor tényleg oda kell figyelni, hogy mit eszünk és hogyan. Trükkök, tippek, hogyanok és miértek a vonzó, egészséges és energikus kismamákért.

FIGYELEM ELKÖLTÖZTÜNK! KATT IDE!

Jöjjön fel nyárra a pántos ruci!

Ajándék könyv kismamáknak anyukáknak étrendről és diétáról:

Töltsd le most! KATT IDE!!!

kismamadietablogekonyv.png

Friss topikok

7 egészséges megoldás a csoki kívánosság ellen

2012.10.19. 21:48 kismamaetrend

A terhességi kívánosság vitatott téma. Miért jelenkezik, mit jelent? Minden kismama más és más kívánosságról számol be. Azonban minden szakértő egyett ért azzal, hogy oda kell rá figyelnünk. Az édesség/csoki kívánása kifejezetten ciki, mert nagyon hízlal és nem is egészséges. De hogyan elégítsük ki egészségesen az édesség és csoki kívánosságunkat?

1 Türelem

Adjunk magunknak 10-20 percet mielőtt beadjuk a derekunkat a csokifalásnak. Ha ezen idő elteltével is megmarad a kívánosságunk, együnk egy kis darabot, vagy a lent emített alternatívákból fogyasszunk. Általában azonban ha tényleg megadjunk magunknak az időt, mielőtt betömjük a csokit, az találjuk, hogy a kívánosság jelentősen csökken vagy el is múlik.

2 Étcsokoládé

Étcsoki, kis mennyiségben, igazából jótékony hatású. Tele van antioxidánssal, ami segít az öregedés, magas vérnyomás, magas koleszterin elleni harcban és szívbetegségekben. Próbáljuk elkerülni a mogyoróval, karamellel vagy más töltelékkel töltött fajtákat.

3 Gyümölcsök

Amikor édességet kívánunk a gyümölcsök jó alternatívák a zsírral és kalóriával teli édességek helyett. És egészségesek is :-). Néhány kismamabarát gyümölcs: sárgabarck, körte, szilva, dinnye, áfonya, cseresznye, meggy, alma, őszibarack, mango.

4 Szentjánoskenyér

A szentjánoskenyér természetesen édesebb, mint a csokoládé és sokkal jobb hatása van szervezetünkre. Nincs benne koffein, koleszterin, oxálsav és teobromin. A szentjánoskenyér zsírszegény, nátriumszegény, valamint magas a rost és kálciumtartalma. Bár íze lágy és gazdag, egyesek furcsának tartják, de minden csak szokás kérdése.

5 Víz

Oké tudom a víznek nincs olyan jó íze, mint a csokinak és valószínű az édesség kívánosságunkat sem fogja kielégíteni. DE! Ha bőségesen fogyasztunk vizet a nap folyamán, akkor nagy eséllyel kevésbé érzünk éhséget és kívánosságot.

6 Kakaópor

Különböző italok és ételek felturbozhatók egy kis kakaóporral. A kakaópor jól megy a joghurtal, túróval, turmixokkal és persze tejjel.

7 Együnk, de csak kicsit

Kulcs a mérsékletesség. Ha egyszer-kétszer engedélyezünk egy kis csokit magunknak, az még nem fog nagy kárt tenni. DE! Ne engedjük magunkat átesni a 'ló tulsó oldalára', ne falljunk be egy egész tábla csokit, vagy egy hatalmas szelet sütit. Tipp: együk lassan, élvezzünk ki minden falatot, íly módon elégedettséget érezhetünk, ha elfogyasztottuk ami előttünk volt.

Forrás: www.fitday.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamaetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr914851440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása