A blog elköltözött!!!

Kismamák diétáztok? Unjátok, hogy nem megy? Kellene egy 'mankó' a kezdéshez? Nem fogok csodabogyót vagy csodadiétát ajánlani, mert nem hiszek bennük, egészségkárosítók és csak a pénztárcánkat soványítják nem a lábunkon a sonkát. De ha együtt csináljuk könnyebb a meló. Terhesség és a szoptatás időszaka az amikor tényleg oda kell figyelni, hogy mit eszünk és hogyan. Trükkök, tippek, hogyanok és miértek a vonzó, egészséges és energikus kismamákért.

FIGYELEM ELKÖLTÖZTÜNK! KATT IDE!

Jöjjön fel nyárra a pántos ruci!

Ajándék könyv kismamáknak anyukáknak étrendről és diétáról:

Töltsd le most! KATT IDE!!!

kismamadietablogekonyv.png

Friss topikok

5 Gyors étkezési tipp kismamáknak

2012.10.29. 10:19 kismamaetrend

Várandosság és szoptatás alatt az egészséges táplálkozás legnaogyobb ellensége a fáradság és időhiány. Ha azonban néhány jótanácsot megfogadunk könnyebben kivitelezhető ez a feladat.

1 Tervezzünk

Gondolkozzunk előre, tervezzük meg a heti étrendet. Készítsünk heti bevásárlólistát és hétvégén a családi nagybevásárlásnál szerezzük be alapanyagokat. Apuka meg cipelheti a táskákat :)

2 Harapnivaló, mindig legyen nálunk

Terhesség ideje az, amikor nassolhatunk két főétkezés kötött, sőt kell is. Így tudjuk a többször keveset elevet tartani, szervezetünket állandó 'működésben' hozni, magunkat energiával feltölteni. Azonban csináljuk okosan és mértékkel. Rostban, vitaminben és ásványi anyagban gazdag snack-et válasszunk. Ötletek itt és itt.

3 Víz

Igyunk egy pohár vizet minden étkezés előtt és ha megyünk valahova legyen nálunk egy palack 1,5 l-es csapi vagy ásványvíz. A vízhiányos szervezet fáradékonyabb és kevesebb energiával bír. Ezek a jó szokások a szoptatás alatt is jól jönnek majd, hiszen a megfelelő folyadékbevitel akkor is nagyon fontos. Vigyázz várandósan csak akkor igyál, ha megszomjazol, mert a vizelési inger amúgy is erős ebben az időszakban.

4 Apuka segíts

Manapság az apukák is egyre jobban ki akarják venni a részüket a terhességben, szülésben és gyermeknevelésben is. Adjuk meg nekik a lehetőséget és hagyjuk hogy este ők üssenek össze valami könnyű vacsorát. Jó kis gyakorlás ez nekik, arra az időre, amikor a Pici körül kell majd segítkezniük.Nekünk meg kitűnő lehetőség, hogy lábunkat feltéve megpihenjünk munka után.

5 Vitaminpótlás

Terhesség és szoptatás alatt különösen fontos a vitaminok pótlása.Várandósság ideje alatt nem csak az energiaszükséglet emelkedik meg, hanem egyes tápanyagok iránt is megnövekszik az igény. Ennek megfelelően táplálkozzunk és fogyasszunk terhesvitaminokat (ebben kérd ki nőgyógyászod tanácsát). Terhes vitaminokról itt olvashatsz bővebben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamaetrend.blog.hu/api/trackback/id/tr44876247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása